Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, słodkie babeczki do popołudniowej kawki
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 650
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 650
Składniki
Masło zmiksować z cukrem. Dodać masę kajmakową, połączyć. Następnie dodać jaja, olej i maślankę, zmiksować. Na końcu przesypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość połączyć. Ciasto rozłożyć do papilotek do 2/3 wysokości.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Ostudzić. Pozostałą masę kajmakową podgrzać, polać muffinki, wierzch posypać czekoladowymi cukierkami. Smacznego!