Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mrowisko z faworków"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 914
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 914
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
Składniki
Jajka, śmietanę, piwo i mąkę zagniataj ok. 20 min (aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne). Cienko rozwałkuj. Pokrój w paski, na środku wytnij dziurki, przewiń przez nie jeden koniec. Faworki usmaż porcjami na smalcu.
Masło stop, dodaj cukier i miód. Podgrzej, mieszając. Polej faworki, posyp makiem i rodzynkami.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa (mazowieckie)</strong>
czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie