Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przegryzka do kawy i herbaty:)))
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę ugniatamy (ja na początku siekam nożem)jak na kruche ciasto z kostkami margaryny, żółtkami i śmietaną. Po zagnieceniu dzielę na 3 części.
Wkładam na ok 2 godz. do zamrażalnika.
Wyjmuję jedną porcję ciasta, (bo w tym czasie inne nie rozmrażaja się) i rozwałkowuję na cienki (ok. 0,5 cm) placek. Wycinam kieliszkiem kółeczka, każde z nich smaruję białkiem za pomocą pędzelka i maczam w cukrze. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie posmarowanym tłuszczem . Wkładamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika i pieczemy, aż ciastka zarumienią się od spodu i wierzchu.
Smacznego:)