Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest słodkie i bardzo też dziwno bo sama wymyśliłam.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
wygnieć mąkę,cukier/miód i masło na kształt rolady nie za gruby
przekrój na pół i wygnieć jeszcze raz na kształt rolady
objeż jabłka i pokrój w kosteczkę.
jedną połowę ciasta wzdłóż posmaruj czekoladą i posyp jabłkami i rodzynkami
2 połową ciasta przykryj tą 1 i poprzyklejaj do siebie tak aby powstał 1 duża rolada
wstaw do piekarnika na 15-20 min...Jest pyszne może się zrobić szersze po wyjęciu z piekarnika. na koniec na wierzch posyp troche cukru pudru aby było ładniej