Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mleczne, lekko kruche, miękkie w środku ciasteczka, smakujące jak małe babeczki. Robi się je ekspresowo, w sam raz do popołudniowej kawy :-)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3209
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 316
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3209
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 316
Składniki
Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Jajka roztrzepać w kubeczku i cały czas miksując, wlewać je stopniowo do masy (dzięki temu nie powinny się zwarzyć). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko w proszku. Zmiksować, a jeśli będzie zbyt gęste, zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać posiekaną na małe kawałki białą czekoladę i skórkę startą z cytryny, do drugiego ciasta dodać ciemną czekolade i skórkę startą z pomarańczy. Oba ciasta dobrze wymieszać, najlepiej ręką. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je w kilkucentymetrowych odległościach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 12 minut. Smacznego :-)