Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt rozpływający się w ustach ,przekładany masą mleczno-serową z herbatnikami nasączonymi naparem z dobrej mocnej kawy Przepyszne ciasto idealne do kawusi .Bardzo łatwe do zrobienia .Polecam
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 112
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 170
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 112
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 170
Składniki
Biszkopt ; Białka ubijamy z cukrem ,dodajemy żółtka wodę ,oliwę ,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa ;Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę ,dodawać na przemian serek waniliowy i mleko w proszku (ja tę masę przygotowuję za pomocą miksera ). Polewa czekoladowa ; 1 czekolada ,6 łyżek mleka ,1 łyżka masła Wykonanie ; Zimny biszkopt kroimy na pół (nakropić),nałożyć przygotowaną masą (masę dzielimy na 3 części ) .Na masie układać herbatniki (nasączone w naparze z mocnej kawy ) .Na herbatnikach kładziemy drugą część masy i ponownie układamy herbatniki (nasączone w kawie ) na to resztę masy i drugą część biszkopta Polewamy polewą czekoladową ,można posypać wiórkami kokosowymi