Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 378
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14758
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 358
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 378
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14758
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 358
Składniki
ciasta zagnieć. Podziel na 3 części. Każdą cienko rozwałkuj, wyłóż na blaszki o wymiarach 25 na 33 cm. Piecz każdy 15 minut w temp. 175°C.
Mleko zagotuj. Kawę zmieszaj z żółtkami i mąką. Wlej do gotującego mleka, mieszając. Wystudź budyń. Masło zmiksuj z porcjami budyniu. Dodaj spirytus i cukier puder. Płaty ciasta lekko nasącz herbatą. Posmaruj kremem, udekoruj masą i kolorowym cukrem.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień