Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam miodowce, to ciasta które od zawsze kojarzyły mi się ze Świętami Bożego Narodzenia. Pyszne kruche placki w połączeniu z masą jabłkową zadowolą każdego!
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10266
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10266
Składniki
Składniki na placki miodowe dokładnie połącz ze sobą. Zagnieć elastyczne ciasto. Podziel na dwie równe części. Każdą część wyłóż na blaszkę (25x36cm) i piecz w 195 stopniach C przez ok. 15-20 minut. Jabłka obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Wodę zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj jabłka. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. Dodaj kaszę manną i masło. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Dodaj galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Wymieszaj. Wyłóż na jeden z upieczonych placków. Mleko zagotuj. Dodaj cukier, kaszę i wiórki kokosowe. Chwilę gotuj. Masło ucieraj mikserem, stopniowo dodawaj zimną masę kokosową. Wyłóż na jabłkową masę. Przykryj drugim plackiem. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Polej wierzch ciasta. Ozdób wiórkami kokosowymi.