Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne choc troszke pracochłonne:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1192
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 149
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1192
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 149
Składniki
Make, cukier, sode posiekac z margaryna. Dodac jajka, miód i smietane i szybko zagniesc ciasto. Podzielic na trzy częsci i kazda upiec odzielnie na papierze do pieczenia. Warstwy ciasta sa bardzi cienkie i po upieczeniu twarde. Budyn ugotowac w dwoch sz. mleka i ostudzic. Zimny utrzec z maslem roslinnym i zpachem rumowym. jablka obrac, pokroic na male czesci i przesmazyc tak by sie rozpadaly. Do goracych dodac galaretki i juz nie gotowac. Zostawic by ostygły.
Przełozenie ciasta.
ciasto - przesmażone jabłka z galaretka - ciasto - krem - ciasto- troszke kremu. Mozna posytac starta czekolada.
samcznego