Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące kakaowe ciasto a w środku kaszka z jabłkami. Całe danie pachnie cynamonem. Doskonałe jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Dla łasuchów jednym słowem :)
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2199
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2199
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Margarynę siekamy nożem z mąką przesianą z proszkiem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ręcznie. Uformowałam kulkę, włożyłam do folii i do zamrażalnika na 15 minut. Składniki na nadzienie; 1/2 szklanki kaszki jaglanej ugotowanej w szklance wody z łyżką masła.(najlepiej wieczorem dzień wcześniej) Pieczone jabłka z cynamonem i cukrem. 1 i 1/2 szklanki. Składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem.
Piekłam w 160* około 20 minut. Rozmiar formy ; średnica 15 cm.