Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S’more jest bardzo amerykańskie. Biwakowe. Tradycyjnie przygotowywane nad ogniskiem. Z pianek marshmallow. Układane między krakersami. Zupgradeowane o czekoladę. Mniej tradycyjnie robione na miliard i jeden sposób. Byle pianki były. A dziś Amerykanie obchodzą narodowy dzień s’more. A mi zostało trochę ciasta tartowego. Więc zrobiłam s’mora-stwora. Tartowego. Z batonikiem.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 15
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20255
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 15
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20255
Składniki
Mąkę przesiewam, łączę z proszkiem do pieczenia, solą i lnem. Jogurt łączę z mąką i zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję na małym arkuszu papieru do pieczenia. Podsypuję mąką, jeśli się klei. Jak mam już gotowe /niezbyt grube/ koło ciasta, nakłuwam je na środku.
Smaruję środek kremowym serem /pozostawiam wolny pierścień zewnętrzny około 1-1,5 cm/. Baton kroję w poprzek i układam na warstwie sera. Na warstwie batonowej układam pianki marshmallow. Brzegi tary zagniatam do góry, tworząc koszyczek wokół nadzienia. Foremkę wykładam papierem do pieczenia i przekładam s’more tartę. Wkładam ciasto do rozgrzanego piekarnika, piekę 20 minut. Podaję na ciepło.