Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mini serniczki z malinami
Szybka i smaczna
Odsłon: 13776
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10112
Szybka i smaczna
Odsłon: 13776
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10112
Składniki
Wykonanie Mąkę , drobny cukier lub cukru pudru oraz cukier wanilinowy razem mieszamy i siekamy z zimnym masłem chłodnymi rękami. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy ok pół godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 4 mm. Wycinamy krążki nieco większe niż foremki do tartaletek, dokładnie dociskamy do ścian foremek. Nadmiar ciasta ścinamy nożem, przed pieczeniem nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy na chwile aby się przestudziły. Na przestudzone korpusy nakładamy masę serową. Pieczemy z serem jeszcze ok 10-15 minut. Przygotowanie masy serowej Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem, mąką ziemniaczaną oraz pastą waniliową. Białko ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy śmietankę.