Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie polecam w upały, super chłodzi.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 428
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12390
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 428
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12390
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 84
Składniki
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodajemy serek cały czas miksując. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko studzimy, następnie wlewamy do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Herbatniki miksujemy blenderem lub wkładamy do woreczka foliowego i kruszymy wałkiem do ciasta. Następnie dodajemy 2 łyżki masła i łączymy, az herbatniki będą wilgotne i stworzą dosyć zwięzłą całość. Truskawki kroimy na plasterki ok. pół cm. Do formy na muffinki wkładamy papilotki do pieczenia i dodajemy łyżkę pokruszonych herbatników. Dociskamy dosyć mocno, aby ciastka stworzyły zwarty spód. Do każdej foremki wlewamy po łyżce masy serowej i dodajemy plasterek truskawki, następnie przykrywamy kolejna łyżką masy. Na wierz sernika wykładamy trzy plasterki truskawek. Całość Wkładamy do lodówki do stężenia (na wierzch można również wylać galaretkę ).