Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda sezon na truskawki ma się już ku końcowi, ale warto jeszcze wypróbować te mini truskawkowe deserki pod kruszonką. Ostatnio robiłam je dość często, zwłaszcza gdy nie chciało mi się piec całego truskawkowego ciasta. Zapraszam!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 61
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 61
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
W miseczce łączymy truskawki pokrojone w kawałki z cukrem i skrobią kukurydzianą. Tak przygotowaną masą wypełniamy kokilki.
W osobnej misce zagniatamy cukier, proszek do pieczenia, mąkę, masło (i żółtko z cynamonem) aż do uzyskania kruszonkowej konsystencji.
Kokilki układamy na blasze do pieczenia. Posypujemy porcją kruszonki na wierzchu. Pieczemy przez ok. 25-30 minut, lub do uzyskania rumianego koloru na wierzchu.
Deserek truskawkowy pod kruszonką podajemy schłodzone lub ciepłe z ulubionymi lodami. Smacznego!