Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie tym razem w mini wersji. Ciasteczka są bardzo smaczne. Doskonale pasują do kawki czy też herbatki.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 97
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 97
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Składniki
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić radełkiem na małe kwadraciki.
Obrać jabłka, pokroić na cząstki, włożyć do miski i posypać cukrem oraz cynamonem; wymieszać.
Kwadraciki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na każdy kwadracik położyć cząstkę jabłka obtoczoną w cukrze i cynamonie.
Zlepić ciasto w trójkąciki.
Każdy trójkącik naciąć radełkiem.
Ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na wierzchu poukładać kropelki czekolady.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut aż do zrumienienia.
Smacznego ! Z tej porcji ciasta wyszły 24 ciasteczka.