Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4770
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4770
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Z białek ubić pianę powoli dodając cukier. Do ubitej piany powoli dodajemy żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dokładnie wymieszać. Gdy będą już żółtka połączone z białkami drewniana łyżką dodać sypkie składniki. Wsypujemy po ściankach naczynia aby nie zniszczyć struktury biszkoptu, na koniec delikatnie wymieszać. Ciasto pieczemy w tortownicy o wymiarach ok 28 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut.
Mleko zagotować z cukrem i cukrami wanilinowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Do utartego masła małymi porcjami dodawać mleko oraz mleko w proszku.
Po wystudzeniu biszkoptu przekroić na pół, przełożyć masą. Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu, i polewać jeszcze letnią.