Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowy keks"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Migdały zmiel, połącz z mąką, proszkiem i cynamonem. Margarynę utrzyj z cukrami i solą. Ucieraj, dodając jajka, potem mąkę na przemian z mlekiem. Dodaj owoce kandyzowane, oprószone niewielką ilością mąki, wymieszaj.
Ciasto wlej do keksówki (długość 30 cm). Piecz 60 minut w 180°C. Ostudź, udekoruj np. polewą czekoladową.
Wspaniale pachnie cynamonem. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Chwila dla Ciebie