Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowiec z kajmakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Czas przygotowania 95 minut. Temperatura pieczenia 180°C. Forma 22 x 27 cm
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę. Dodać schłodzoną Kostkę do pieczenia oraz migdały, żółtka, jajka i cukier puder. Szybko zagnieść. Ciasto rozdzielić.
Dwie jednakowe blachy wyłożyć pergaminem. Każdą z nich wylepić porcją kruchego ciasta. Kolejno wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piec przez 20-30 minut. Po upieczeniu wyjąć, dobrze wystudzić.
Krem: śmietanę kremówkę mocno schłodzić. Ubić ją mikserem na sztywno z zagęstnikiem oraz cukrem pudrem. Jeden z placków położyć na spodzie blachy. Posmarować kremem i przykryć drugim plackiem. Postępować ostrożnie, bo ciasto jest bardzo kruche.
Na wierzchu rozsmarować masę krówkową. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.Źródło: Tina