Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14542
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14542
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 67
Składniki
Do 1 ½ szklanki mleka dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń oraz jajko. Całość dokładnie roztrzepujemy.
Pozostałą część mleka zagotujemy z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka wlewamy roztrzepaną masę z mąki, jajka i budyniu. Cały czas mieszamy.
Gotujemy budyń i odstawiamy do wystudzenia.
Trzemy masło i dodajemy masę mieszając aż powstanie jednolita masa.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody.
Śmietanę ubijamy i łączymy z żelatyną.
Migdały możemy lekko zrumienić na patelni na odrobinie masła.
Przełożenie ciasta: Spód brytfanki należy wyłożyć papierem., krakersy, masa budyniowa, krakersy, masa krówkowa, krakersy, bita śmietana, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi