Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w wykonaniu, słodkie ciasto z kwaskowymi owocami, zamiast śliwek można użyć wiśni, bardzo polecam
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Śliwki wypestkować.
Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki. Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po śliwkach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut.