Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ ono pachniało! Obłędnie słodko, truskawkowo. Tak apetycznie i domowo. Nic dziwnego, że zniknęło błyskawicznie:)
Polecam.
Odsłon: 129
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 364
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 129
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 364
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 264
Składniki
Jajka roztrzepać z cukrem, jogurtem, olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z mielonymi migdałami, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Tortownicę 20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Na cieście poukładać truskawki.* Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40-45 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka. Studzić najpierw w formie, a następnie przenieść na kratkę. Przed podaniem ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Udanych wypieków! * miałam duże truskawki, które przekroiłam na pół i ułożyłam na cieście przekrojoną stroną do góry. Jeśli macie małe truskawki, nie trzeba ich kroić.