Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe ciasteczka z 4 składników
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 30
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 30
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Mąkę, masło, zmielone migdały i puder przełożyć do miski i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzieliłam na 35 części o wadze ok. 20g. Z każdego kawałka ciasta zrobiłam wałeczek a następnie uformowałam kształt podkowy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczmy z funkcją góra dół ok. 20 minut do lekkiego zarumienia. Gotowe przestudzić i dopiero zacząć dekorować. Ciastka wyszły sporo więc możecie podzielić nawet na 45-50 sztuk i wtedy skrócić czas pieczenia o ok. 5 minut. Ciastka możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku kilka tygodni. Smacznego!