Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa serowa, bita śmietana i świeża mięta nadają sernikowi wielkiego orzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Ciasteczka kruszymy na bardzo drobne kawałeczki. Masło roztapiamy i mieszamy z ciasteczkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na niego kładziemy ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki, aby się zespoliło. Miętę rozdrabniamy w malakserze. Taką ilość, aby otrzymać ½ szklanki. W 100ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę i pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy ser i miksujemy do czasu całkowitego połączenia się składników. Mikser zmniejszamy na najniższe obroty i dodajemy rozdrobnioną mięte, a następnie żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki. Wierzch sernika dekorujemy bitą śmietaną, czekoladkami i świeżą miętą lub kiwi.