Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miętowo-malinowy tort"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Galaretki rozpuść w nieco mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Maliny zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko. Liście mięty umyj, wrzuć do blendera, dodaj 1/3 cukru, 25 dag jogurtu, zieloną galaretkę zmiksuj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej folią.
Resztę jogurtu zmiksuj z cukrem, musem malinowym i czerwoną galaretką. Wylej na masę zieloną, schłodź w lodówce. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i owocami.
Czas: 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień