Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka maślane są miękkie po upieczeniu, a ich dodatkową zaletą jest błyskawiczne przygotowanie. Bez leżakowania ciasta w lodówce!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Składniki
Masło i obydwa cukry utrzyj na puszystą i jasną masę. Kiedy tak się stanie dodaj jajko, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zagnieć jednolite ciasto.
Podsyp mąką blat, a następnie rozwałkuj ciasto dosyć grubo (około 5-6 mm). Z pomocą foremek wytnij ulubione kształty. Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 6-8 minut.