Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do środka jaja możemy przed sklejeniem włożyć pakowane słodycze,małą zabawkę lub karteczkę z życzeniami wielkanocnymi.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 618
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 618
Składniki
Miód podgrzać w garnuszku i wymieszać z cukrem do rozpuszczenia na gładko(nie gotować).Ostudzić. Przełożyć do dużej miski, dodać mąkę z sodą,jajko,przyprawę do piernika,margarynę i kakao.Zagnieść ciasto .Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok.3mm. wyłozyć na wierzch foremki połówki jajek obłożonej folią aluminiową ,nadmiar ciasta odciąć.Z reszty ciasta wyciąć podstawy jajka -kółka z wyciętym otworem pod spód jajka . Piec w temp.160*C ok.23min. Łączyć elementy gorącym karmelem.Najpierw połówki jajka,a potem całe jajo do podstawy.Następnie udekorować lukrem wedle własnego uznania białym lub kolorowym.Przed sklejeniem można włożyć drobne pakowane słodycze,jako słodką niespodziankę.Po udekorowaniu przykleić w miejsce łączenia pasek masy cukrowej i uformować kokardkę.
Lukier: wszystkie składniki ubić na gęsto i szprycą dekorować jaja:)