Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek z polewą czekoladowo-kawową"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz mąką. Migdały utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj białka i aromat migdałowy. Dokladnie wymieszaj i przelej do formy. Wyrównaj i piecz przez 45-50 minut w 160°C. Następnie wyjmij je z piekarnika i zostaw do ostygnięcia.
W tym czasie rozpuść oba rodzaje czekolady w kąpieli wodnej. Powoli wlej espresso i dokładnie wymieszaj. Udekoruj ciasto i odstaw, by polewa stężała. Ozdób migdałami.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14