Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek słoneczny"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wytnij prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz 20 minut.
Żurawiny i mielone mig- dały przesmaż.
Wykrój wierzch z wyrośniętego ciasta, boki pozostawiając nietknięte. Środek wypełnij masą żurawinową.
Podgrzej polewę, dodając żółty barwnik spożywczy. Polej nią ciasto.
Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzyj lukier. Wykorzystaj go razem z migdałami do dekoracji.
Czas: 60 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV