Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Z mąki, zimnego masła, cukru, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując wyższe brzegi. Nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 180 stopnie przez około 20-30 minut
Na wystudzone ciasto posmarować dżem porzeczkowy, a następnie masę korówkową. udekorować dowolnie bakaliami.