Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mazurek jest bardzo prosty w wykonaniu ale tez bardzo smaczny. Nie może go zabraknąć na świąteczny wielkanocnym stole.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2180
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2180
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia , masła lub margaryny, jajek , cukru i maku zagnieść ciasto. Pod koniec zagniatania dodać przyprawę korzenną. Rozwałkować ciasto na dość gruby prostokątny placek. Przełożyć na średniej wielkości blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia i piec w gorącym piekarniku aż placek się delikatnie podrumieni. Polewa; Cukier i kakao wymieszać ze śmietanką dodać aromat, podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Gdy masa nieco zgęstnieje polać nią wystudzony placek, udekorować dookoła orzechami a środek cząstkami pomarańczy.
Mazurek dekorowany.
Przygotowanie polewy.
Mazurek gotowy do podania.