Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek drożdżowy. Chwila moment i zagniecione, a potem już tylko rozkoszować się smakiem. :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Mleko podgrzać. Drożdże i dwie łyżki cukru rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać dwie łyżki mąki i wymieszać. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut.
Masło rozpuścić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę przesiać. Do wyrośniętego zaczynu dodać żółtka z cukrem, rozpuszczone masło i mąkę. Wyrobić ciasto i znów odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło na kruszonkę rozpuścić i ostudzić. Cukier wymieszać z mąką. Dodać masło i zagnieść kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć w formie i rozciągnąć na całą długość. Poukładać maliny i posypać kruszonką. Piec 45 minut. Smacznego :)