Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja córka zrobiła mi niespodziankę i pierwszy raz upiekła sama ciasteczka. Babcia odmierzyła jej jedynie składniki i nastawiła piekarnik. Skorzystała z przepisu na maślane ciasteczka z marmoladą. Kruche, proste i szybkie w przygotowaniu maślane ciasteczka z dodatkiem marmolady, pycha!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 354
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 354
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Szklanka = 250 ml Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, sól, cukier waniliowy, masło i jajko. Wszystko razem posiekać nożem i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na 20 minut.
Po tym czasie odrywać kawałki ciasta i formować kulki. Każdą kulkę umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zgnieść kulki szklanką (dzięki temu są równe). Łyżeczkę marmolady wyłożyć na środku każdego ciasteczka. Piec około 12 minut w temperaturze 180 stopni C w funkcji termoobieg do momentu, aż zaczną się rumienić na brzegach. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Smacznego!