Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, słodkie i kolorowe i bardzo szybkie do przygotowania
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 262
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1173
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 262
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1173
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Masło z cukrem i cukrem wanilinowym ucieramy na gładką i białą masę. Dodajemy do tego jajka i miksujemy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy do utartego masła (stale miksując).
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i układamy lentilki. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni.