Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowe ciasta zawsze cieszą się powodzeniem. Babeczka pachnie masłem i cytryną. Walory smakowe podnoszą także wiejskie jajka. Żółtą czekoladę uzyskałam dodając kurkumę do białej czekolady.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Miękkie masło spienić. Dodać cukier i ucierać. Dodawać kolejno po jajku i żółtka. Do utartej masy dodawać stopniowo przesiane, wymieszane mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Dodać jeszcze sok z cytryny i otartą skórkę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 min, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Do rozpuszczonej czekolady dodać kurkumę i dokładnie wymieszać. Uzyskamy śliczną, żółtą czekoladę. Babeczkę polać płynną czekoladą. Udekorować wg uznania np. czekoladkami. Smacznego.