Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz, możesz zmniejszyć lub zwiększyć proporcje w zależności od potrzeb. Masa ta nie kruszy się w makowcach po upieczeniu, jest zwarta. Polecam !
Garnek, łyżka stołowa, waga kuchenna, nóż, gęste sitko lub gaza, maszynka do mielenia, ubijaczka
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14738
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 344
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14738
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 344
Składniki
Mak sparz, dokładnie odcedź, najlepiej zostawić go na noc, następnie zmiel 2, a najlepiej 3 razy w maszynce do mielenia przez najdrobniejsze sitko. Zmielony mak wsyp do miski.
Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj do maku posiekane orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową posiekaną w drobną kostkę , cukier, miód, roztopione masło, olejek migdałowy, całość dokładnie wymieszaj.
Na końcu dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj dokładnie. Masa jest gotowa, możesz nią smarować ciasto na makowce.
Życzę udanych wypieków !