Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12691
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12691
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
I placek: 7 białek ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru, 7 żółtek, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku i 5 łyżek mąki. Peic w temp. 180 przez 30-40 min. Po upieczeniu przekroić placek na 2 części.
II placek: 5 białek ubić z 20 dag cukru. Dodać pokrojone orzechy, miód łyżkę mąki zmieniaczanej i łyżkę mąki pszennej, wymieszać. Piec w temp 180 przez 30-40 min.
Krem: Odlac pół szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć 5 żółtek z 20 dag cukru, dodać 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej i pół szklanki mleka. Wszystko wlać na gotujace mleko i ugotować z tego budyń. Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń.
Przełożenie: I placek (pierwsza część) - krem - II placek (orzechowy) - krem - I placek (druga część). Na wierzchu polać polewą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.