Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmurek borówkowy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Galaretki rozpuszczam i studzę. Spód: żółtka ucieram z cukrem. Mieszam z mąkami i proszkiem. Ubijam pianę, dodaję ją do masy, mieszam. Ciasto rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 25 min w 180°C.
Pianka: żelatynę zalewam 1/2 szkl. wody, a gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając. Zostawiam trochę borówek, resztę miksuję na mus. Twaróg mieszam z cukrem i aromatem. Odkładam 1 szkl. masy, resztę łączę z musem.
Biszkopt smaruję konfiturą. Wylewam na przemian obie masy. Dekoruję resztą borówek. Zalewam galaretką. Chłodzę 5 godz.Źródło: Naj