Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo dobre na drugi dzień, gdy masa dobrze stwardnieje. Jeśli ktoś nie lubi zapachu migdałowego nie trzeba go dodawać.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Po 2 godzinach wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Wyciąć krążki szklanką. Blaszkę wyłożyć papierem i poukładać krążki. Piec 20-25 min w 180 st.
Jajka z dwoma łyżkami cukru ubijamy nad parą.
Ubijamy , aż jajka będą w miarę sztywne i białe.
Margarynę ucieramy z resztą cukru na jednolitą masę. Do margaryny dodajemy po trochu ubite jajka, mleko w proszku i zapach. Wystudzone krążki smarujemy masą i przykrywamy drugim krążkiem. Wkładamy do lodówki.