Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowe ciasto granola"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 160
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 160
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 15 minut
Do garnka włożyć masło, syrop klonowy oraz nierafinowany cukier trzcinowy. Podgrzewać na niedużym ogniu, aż się stopią i dokładnie połączą.
Marchew obrać, drobno zetrzeć na tarce. Startą marchewkę wymieszać z płatkami owsianymi, sezamem, pestkami słonecznika i pestkami dyni. Połączyć ze stopionymi składnikami.
Blachę (22 x 22 cm) posmarować tłuszczem i wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozsmarować przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piec 35 minut. Po ok. 20 minutach przykryć folią aluminiową. Wystudzić, pociąć na kawałki.Źródło: Życie na gorąco