Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowe babeczki"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14409
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 44
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 55
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14409
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 44
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 55
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Składniki
Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce na małych oczkach. Wymieszaj olej, jajka i mleko. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, solą, przyprawą do piernika, wsyp do masy. Dodaj marchewkę, wymieszaj.
Foremki wysmaruj tłuszczem, napełnij masą, piecz w temperaturze 180° C przez 30 minut. Wystudź, wyjmij z foremek. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Udekoruj nią wierzch babeczek.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień