Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 113
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 798
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 113
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 798
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić na bezgrudkowe ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie wyjąć z lodówki i formować w dłoni kulki wielkości małego orzecha włoskiego, kłaść na blaszce w odstępach. Widelcem spłaszczyć i zrobić wzorek w kratkę na każdym ciastku. Piec w temperaturze 190ºC przez około 12 minut do złotego koloru.