Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marcepanowe aniołki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 312
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 312
Składniki
Pokrusz 15 dag herbatników, posiekaj migdały, połącz z marcepanem, wszystko wymieszaj, wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij. Uformuj stożki i kulki na głowy.
Stożki polej rozpuszczoną czekoladą, poczekaj aż wyschną. Na okrągłych herbatnikach umieść stożki, ułóż na nich kulki jako główki.
Do stożków doklej ciepłą czekoladą płatki migdałowe jako skrzydełka, z czekolady zrób też włosy aniołków. Pozostaw całość do wyschnięcia.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień