Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowy tort pod kruszonką"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10533
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10533
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Masło posiekaj z mąką i 1/2 szkl. cukru. Potem szybko zagnieć. Ciasto podziel na 3 porcje. Jedną połącz z kakao, drugą – z kokosem, trzecią pozostaw bez żadnych dodatków. Schładzaj 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym oraz proszkiem budyniowym. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do sera. Białka ubij na sztywno, połącz z masą serową. Domieszaj maliny.
Tortownicę posmaruj tłuszczem. Spód wylep jasnym ciastem. Nałóż masę serową. Z ciasta kokosowego i kakaowego zrób na wierzchu sernika paski kruszonki. Ciasto piecz 55 minut w temp. 175°C.Źródło: Naj