Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas na różne słodkości, zamiast faworków zrobiłam muszelki o smaku słodko malinowym.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem i dodajemy żółtka oraz cukier. 2. Następnie wlewamy śmietanę i rozpuszczone ostudzone masło.
3. Do miski wsypujemy mąkę oraz sól i łączymy z masą jajeczną.
4. Ciasto dokładnie wyrobić i cienko rozwałkować. 5. Szklanką robimy kółeczka.
6. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i wkładać po kilka placuszków na raz.
7. Pofałdowane, usmażone na złoty kolor muszelki osączyć na bibułce i obsypać cukrem pudrem wymieszanym z owocową herbatką. 8. Muszelki do kawy gotowe. 9. Smacznego.