Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10566
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10566
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Składniki
Spód: masło stop. Biszkopty drobniutko pokrusz, wymieszaj z masłem. Masą wylep tortownicę o śred. 20 cm. Chłodź przez 30 minut.
Mus: lekko rozmrożone maliny dokładnie zmiksuj z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Kremówkę ubij na sztywno. Domieszaj maliny i żelatynę. Lekko tężejący mus wylej na ciasteczkowy spód i wstaw do lodówki.
Masa: żelatynę zalej wrzątkiem i rozmieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Ubij kremówkę, dosypując cukier puder. Zmiksuj z serem. Żelatynę wymieszaj z 2 łyżkami masy serowej, a następnie dodaj do reszty masy i zmiksuj. Domieszaj czekoladę. Wylej na zastygnięty mus i znowu schłodź. Galaretkę rozpuść we wrzątku i wymieszaj z malinami. Gdy ostygnie, wylej na sernik i poczekaj, aż zastygnie.Źródło: Naj