Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Inspirowane malinowa chmurka, jednak po mojemu
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Masło roztapiamy, herbatniki kruszymy i mieszamy razem. Wykładamy na spod tortownicy I wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy galaretki. U mnie bez cukru: trudkawkowa oraz bezbarwna o smaku owoce leśne. Przygotowane z 700ml wody Galaretki mieszamy z truskawkami mrożonymi oraz jagodami i wylewamy na przygotowany spod. Wkładamy do lodówki na 2-3h aby się galaretka zsiadła.
Następnie 250ml zimnej śmietanki 36 ubijamy na sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru pudru oraz 250g serka mascarpone.
Wszystko dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Kolejnego dnia wyciągamy z tortownicy ozdabiamy mini bezikami i posypujemy kakao