Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinowa chmurka bez pieczenia
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 447
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 447
Składniki
Herbatniki rozdrobnić w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść wałkiem. Przesypać do miski i wymieszać z roztopionym masłem. Całość przesypać na dno tortownicy, wyrównać i docisnąć dnem szklanki, aby spód był równy i zwarty. Schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Odstawić do przestudzenia. Do ciepłej, ale nie gorącej galaretki rzucamy zamrożone maliny. Mieszamy i po kilku minutach galaretka zacznie tężeć. Galaretkę przelewamy na schłodzony spód ciasta, wyrównujemy i wkładamy do lodówki aby lekko stężała. Schłodzoną śmietankę ubijemy na sztywną masę wraz z cukrem pudrem i mascarpone. Krem wykładamy na galaretkę i wyrównujemy. Do tej porcji ciasta potrzebujemy blaszki o wymiarach minimum 24x24 cm. Wierzch ciasta posypać pokruszonymi bezikami lub podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce.