Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę czasochłonne ale jest naprawdę pyszne!!!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
CIASTO:Zmieszać wszystkie składniki,zagnieść ciasto,podzielić je na 3 placki i każdy upiec.Czas pieczenia każdego placka to ok.15min.
MASA:Mleko zagotować,dodać do tego oba cukry,mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru.Dodać kaszę,gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje cały czas mieszając by nie powstały grudki. Wystudzić. Zimną masę utrzeć z margaryną na puch.
Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao.Masą przekładać każdy placek.Gotowe ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Kolejność:placek-masa-placek-masa-placek+polewa...Kolejność mas jest według uznania,ja na spód zawsze kładę ciemną)
Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień gdy kruche placki zmiękną!!!