Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie maku i sezamu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 181
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 181
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Wodę dodajemy stopniowo dla lepszego sklejenia się składników i smaku . Ciasto zawijamy w folię i schładzamy 30-60 minut. Następnie wałkujemy, najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii. Grubość ciasta od 0,5 do 1 cm. Im cieńsze tym lepsze. Z ciasta wykrawamy różne wzory, przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 15 minut.