Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowiec z mango"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10080
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 205
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10080
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 205
Składniki
Żółtka utrzyj z 15 dag miodu i cukrem waniliowym. Wsyp mak, mielone migdały oraz po szczypcie soli i sody oczyszczonej. Dodaj pianę z białek.
Na 3 kawałkach pergaminów narysuj koła o śred. 16 cm. Wypełnij je ciastem. Piecz 15-20 min w temp. 160 st. Mascarpone zmiksuj z gęstą kwaśną śmietaną, resztą miodu, sokiem i skórką z cytryny. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Przełóż blaty. Udekoruj pokrojonym mango.
Czas ok. 80 min; porcja – 370 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety